A Room with a View

Diensten
Leidend beginsel

Heldere visies

Scherpe koers

Innovatieve concepten

Hoewel de opdracht van iedere klant bij ons telkens weer leidt tot een andere aanpak, maken we bij a Room with a View –naar het accent ervan - een onderscheid tussen de volgende soorten diensten:

Concepting sessies
Samen op zoek naar ons leidend beginsel, “the concept to live by”. Zo hebben we met voormalig KRO-directeur Ton Verlind en zijn MT het KRO concept “kiezen, delen, impact” ontwikkeld en dat met de KRO programmamakers vertaald naar hun tv- en radioprogramma’s en crossmediale uitingen. Een opdracht die jaren in beslag nam maar leidde tot ongekende successen. Concepting werkt!

Visie sessies
Samen op zoek naar onze einddroom. Hoe ziet onze markt er de komende jaren uit (contextvisie en/of contextscenario’s), welke rol willen wij in die markt spelen (missie) en hoe willen wij dan dat onze organisatie er uit ziet (organisatie visie) ? Zo hebben we met het MT van Edelgrass (fabrikant kunstgras) jaarlijks een tweetal visiedagen waarin de einddroom wordt gerevitaliseerd en wordt vertaald in actieplannen voor het komende jaar. Visie geeft energie en verbindt!

Strategiesessies
Samen op zoek naar een strategische aanpak. Zo hebben we met het MT van het internationale bedrijf Ball Horticulture (startmateriaal voor kwekers) gedurende 4 dagen in Naples (Florida) en Chicago de dynamiek in de keten bestudeerd en vanuit de sterkten/zwakten van Ball die vertaald in een l.t. strategie. Strategie geeft richting!

Innovatie sessies
We hebben samen met en voor Sara Lee/DE een uniek eigen innovatiemodel (the diamond) ontwikkeld en dat met succes in een groot aantal sessies toegepast op merken als Prodent, Ambi-Pur, Zwitsal, Badedas en Sanex . Zo hebben we ook samen met de Philips Lighting – Consumer Division een product development roadmap ontwikkeld waarmee Philips de komende jaren de led-markt kan bedienen. Zo’n model of roadmap geeft sturing aan innovatie!

Large-group interventies

We hebben ook ervaring met het organiseren van met name visie-sessies voor grote groepen (100+ deelnemers). Zo organiseerden wij sessies voor de gemeente Almere (130 deelnemers), het voormalige OIBIBIO (125 deelnemers), S&G Seeds (140 deelnemers) en Haagse Directeuren Openbaar Onderwijs (100+ deelnemers). Dergelijke sessies laden de organisatie energetisch!

Workshops & trainingen

We geven jaarlijks ook bijdragen aan de open en besloten Management Development programma’s van Nyenrode, de HAN, ORMIT, Kennisland, etc. Vooral over visie-ontwikkeling, strategie & marketing, het maken van een business plan en innovatie. We prikkelen de deelnemers de theorie zelf toe te passen.